Начало Новини Актуално Революционен цифров приемник на blizoo предлага свързаност на всички мултимедийни устройства с телевизора

Революционен цифров приемник на blizoo предлага свързаност на всички мултимедийни устройства с телевизора

Актуално
Близу, blizoo

Телекомуникационният оператор blizoo представи революционно устройство, свързващо всички мултимедийни устройства в дома с телевизора. Новият приемник за цифров ТВ сигнал на blizoo - т. нар. set-top-box устройство, е първото по рода си в България.

С него клиентите на оператора ще получат продукт с много повече възможности, който позволява интегрирането на телевизия, интернет услуги и съдържанието на различните устройства у дома в един ТВ приемник, пише вестник Национална бизнес поща.
Новото устройство ще направи възможно свързването на различни устройства в дома на всеки абонат в т.нар. домашна мрежа (Connected Home). Чрез нея във всеки дом могат да се използват свързано цифровата ТВ услуга, наличната интернет връзка, един или повече телевизори, конзоли за игри като PlayStation, ХВОХ, персонални компютри, лаптопи, мобилни телефони, както и компютърни периферни устройства - USB карти с памет, слушалки, микрофони, Bluetooth устройства, мишки, клавиатури, уеб камери, четци на карти и др. НОВИЯТ SET-TOP-BOX ПРИЕМНИК ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТ НА ПАЗАРА В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2011 Г. Домашната мрежа прави възможно споделянето на видео, снимки, музика и файлове, така че да се използват възможностите на всяко едно от свързаните устройства. С новото устройство клиентите на оператора ще имат възможност да гледат както цифрова телевизия с високо качество (High Definition), така и аналогово ТВ съдържание (Standard Definition). В зависимост от начина на свързване, устройствата в домашната мрежа могат да ползват широка гама от приложения. Потребителите ни ще имат много нови възможности за избор, каза Димитър Радев, главен маркетинг директор на blizoo.

Според функционалностите, които единствено новото устройство на blizoo предлага на пазара на ТВ услуги у нас, са: ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗБОР НА РЕЗОЛЮЦИЯ НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО ОТ 586 Р 00 1080 Р - цифров оптичен порт за свързване с домашната кино система (с Dolby Digital и Surround звук), HDMI интерфейс за видео сигнал с висока резолюция, порт за включване на стандартен LAN кабел за интернет връзка и др. Приемникът на сигнала на blizoo разполага и с USB порт за приложения, които компанията ще предложи на следващ етап - като YouTube и др.

Новият електронен програмен справочник (EPG) на blizoo е с повече приложения и улеснения за потребителите. Справочникът предлага приложения и допълнителни услуги като РОДИТЕЛСКИ КОНТРОЛ, ИЗБОР НА ЛЮБИМИ КАНАЛИ, ПОДРЕЖДАНЕ НА КАНАЛИТЕ В РЕД, ПРЕДПОЧЕТЕН ОТ ПОТРЕБИТЕЛЯ. Новото меню на справочника на blizoo включва и напомняне за събития, смяна на език на субтитри и дублаж, персонапизиране на екрана. Достъпът до функциите и приложенията на EPG е лесен, бърз и интуитивен.

 

В края на октомври 2009 г. EQT V (EQT), водещ европейски фонд за дялово инвестиране придоби Кейбъл Тел и Евроком - двата най-големи кабелни оператори в България. Общата стойност на двете транзакции възлезе на над 200 милиона евро, което нарежда сделката сред най- значимите в България за 2009 г. През май 2010 г. компанията се ребрандира, като новото и име е blizoo.

Компанията е телекомуникационен оператор, който предлага интегрирани комуникационни услуги за дома - кабелна, цифрова ТВ, Интернет и телефонна услуга. Тя притежава най- голямата национална опорно-оптична мрежа, която свързва най-важните регионални центрове в страната. Тя оперира в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Шумен, Плевен и Стара Загора, в някои значително по-малки градове като Габрово, Пазарджик и Кюстендил и в общо над 40 града в цялата страна.

 

Още новини