Начало Новини Актуално Ресторантьорите на Стара Загора се обединиха в сдружение

Ресторантьорите на Стара Загора се обединиха в сдружение

Актуално
ресторантьори Стара Загора

Около 20 старозагорски собственици на ресторанти се обединиха през изминалата седмица в сдружение. Те си избраха управително тяло. Председател на Управителния съвет е дългогодишният ресторантьор Иван Михалев, съсобственик в известните заведения Чевермето и Маската, а целият съвет ще се състои от 5 души.

Ресторантьорите са единодушни, че тяхното обединение ще е от полза за всички, въпреки че конкуренцията между заведенията в града на липите е голяма. Те ще работят заедно и ще си помагат със съвети при взаимоотношенията с различни държавни и общински институции. Помощ и съдействие ще търсим и по отношение на наеманата от нас работна ръка. Нелоялните работници и недостатъчно отговорното отношение към работата пречат на всички. В тази посока проблемите ни никак не са малко, каза Иван Михалев.

Ресторантьорите вече имат и адвокат - Недялко Младенов, който ще им помага по правни въпроси. След броени дни сдружението ще бъде официално регистрирано в съда, пише вестник Национална бизнес поща.
Подобни сдружения има в повечето по-големи градове на страната и старозагорци имат намерение да се свържат с колегите си, за да работят заедно в една посока. Учредителите се надяват да привлекат в организацията си и още много собственици на заведения от цялата Старозагорска област. Следващата им. сбирка ще е на 12 януари в ресторант Верея. На нея те ще обсъждат бъдещите си съвместни действия.

Още новини