Начало Новини Актуално Република Армения проявява интерес към производствените предприятия от Стара Загора

Република Армения проявява интерес към производствените предприятия от Стара Загора

Актуално

анфегаминНа посещение в Стара Загора беше почетният консул на Република Армения в Пловдив г-н Ехиязар Узунян. Поводът за срещата му в Търговско-промишлена палата - Стара Загора е неговата предстояща визита в Армения, по време на която той ще представи възможностите за развитие на търговските отношения между двете страни и в частност в сектора на хранителното машиностроене.

Това е свързано с реализиране на амбициозна арменска програма за развитие на селското стопанство и преработвателната промишленост, финансирана от национални и международни фондове.
Г-н Узунян се запозна с производствените възможности и продукцията на Хранинвест – Хранмашкомплект АД и остана впечатлен от потенциала на предприятието. На среща с председателя на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов гостът се запозна и с дейността на други фирми, работещи в сектора на  хранителното машиностроене и в други брашове, чиито продукция също би представлявала интерес за  арменския пазар. Консулът обеща съвсем скоро отново да посети Стара Загора и да се запознае с производството на фирмите от региона на Стара Загора, а също така и с туристическите му забележителности.

анфегамин

Още новини