Начало Новини Актуално Ремонтите на старозагорските училища приключват

Ремонтите на старозагорските училища приключват

Актуално
инспекция ремоноти училища

До 15 септември ще бъдат приключени всички ремонти, извършвани в училищата в Стара Загора. Кметът Живко Тодоров инспектира строителните дейности в сградата на IX ОУ Веселин Ханчев и бившето X ОУ, където от тази учебна година ще се помещава IV ОУ Кирил Христов. Реконструкцията на кабинетите се прави във връзка с даденото обещание от ръководството на община Стара Загора, условията в стаите да бъдат съобразени с възрастта на по-малките ученици.

Ремонтът там ще приключи предсрочно до края на тази седмица. Реконструкция за 27 000 лева се извършва и във физкултурния салон на IX ОУ Веселин Ханчев, който на практика досега бе неизползваем поради лоши условия и липса на настилка, съобщиха от пресцентъра на Общината. Към момента спортното съоръжение е боядисано, подменени са осветителните тела и радиаторите.

Ще бъде поставена подходяща настилка, ще бъдат подменени счупените прозорци и др. До 11 септември трябва да приключи ремонтът на кухненския блок на ЦДГ №11 Загоре на стойност 52 000 лева. Тече процедура по възлагане на строителните дейности на ЦДГ №25 Ален мак в кв. Три чучура – юг за близо 323 000 лева. Предстои подписването на договора за основния ремонт на детска ясла №9 Роза, на стойност 566 000 лева.

Още новини