Начало Новини Актуално Ремонтират езерото в парк Йордан Капсамунов в Стара Загора

Ремонтират езерото в парк Йордан Капсамунов в Стара Загора

Актуално
1езеро2018Днес започнаха ремонтите дейности по езерото в парк Йордан Капсамунов (Езерото) в Стара Загора. Срокът за изпълнението им е 15 работни дни. Ремонтът се наложи заради влошеното състояние на езерото, в което по традиция на Йордановден хвърлят кръста в града.
Предвижда се монтаж на армиран холкер между дъното и стените, който ще спомага за стабилността им и ще възпрепятства отварянето на фуги между дъното и стената, съобщи Николай Стоев, ръководител на общинското звено Озеленяване и комунални дейности. Дейностите включват още запълване на пукнатините по стените с хидроизолация и полагане на частична циментова замазка по дъното на местата, където към момента е разрушена.
Ремонтът трябва да приключи до края на юни и езерото да бъде напълнено с вода от близкия канал. Изпълнител на ремонта е старозагорската фирма Платеник ООД.
Общината призовава гражданите да пазят чистота в района и да не замърсяват водите на езерото.
От Общината уточниха, че хвърлената от абитуриенти пейка в шадравана на парк Пети октомври е нарушила на три места целостта на новоположената хидроизолация. Обектът все още е в гаранция и фирмата изпълнител ще я възстанови за своя сметка, но щетите, нанесени върху парковото обзавеждане и водните обекти, се заплащат от всички граждани.

Още новини