Начало Новини Актуално Ректорът на ТрУ се разграничи от Инициативния комитет на Дамян Георгиев

Ректорът на ТрУ се разграничи от Инициативния комитет на Дамян Георгиев

Актуално

Най-вероятно става дума за някакво недоразумение, тъй като никога не съм членувал в Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Дамян Георгиев за кмет на Стара Загора. Това съобщи ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков, като по този начин опроверга официално разпространената информация на Инициативния комитет (ИК), че е негов член.

Проф. Станков допълни, че познава и уважава Дамян Георгиев, че поддържа неговата кандидатура, но като човек, който се занимава с образованието на младежта, смята, че трябва да стои далеч от политиката и изборната надпревара. Професорът посочи, че същото би трябвало да се отнася и за декана на Стопанския факултет доц. Иван Георгиев, който също е вписан сред членовете на ИК, информира вестник Старозагорски новини.
Ректорът на старозагорската алма матер бе категоричен, че не е бил подвеждан от когото и да било, но не можа да отговори на въпроса по какъв начин неговото име се е оказало сред издигналите независимия кандидат.
Помолен да коментира думите на проф. Станков, Дамян Георгиев заяви пред наш репортер, че лично той е разговарял няколко пъти с него и името му е било разпространено като член на ИК с изричното му съгласие. Георгиев уточни, че отказът на проф. Станков е въпрос на лично негово решение, което той като правист, въпреки определеното си съжаление, уважава.

Още новини