Начало Новини Актуално Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков поздрави отличницете

Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков поздрави отличницете

Актуално
Тракийски университет

Да са винаги в авангарда - както като студенти, така и като професионалисти, пожела ректорът на Тракийския университет проф. д.с.н. Иван Станков на отличниците на ВУЗ-а. По традиция в навечерието на студентския празник - 8 декември, най-добрите и изявени възпитаници на старозагорската алма-матер бяха почетени със специално тържество от ректорското ръководство, от деканите на факултетите и колежите.

"8 декември е най-хубавият празник, защото е изцяло български и се празнува не само от учащите се. Благодаря ви за труда през годината, очакват ви много приятни дни. Уверявам ви, че ТрУ е стабилен и е в първата десетка на университетите в България", посочи в приветствието си ректорът. Той се позова на международната оценка, която поставя вуза на 8-а позиция от държавните университети в страната.
Проф. Станков успокои младежите, че и през следващата година университетът ще запази стабилност и ще се развива добре, защото бюджетът му е бил запазен без намаление.

"Ще дишаме по-спокойно, макар че пак ще се налагат редица финансови ограничения, но с допълнителните средства от нашите уникални лаборатории ще стоим по-добре. Що се отнася до рейтинговата система, за която толкова много четохте напоследък, се оказа, че нашият процент е по-висок от първоначалната ни реакция. За наша голяма радост, ние сме водещи в 2 направления - животновъдство и ветеринарна медицина, имаме 3 втори места - за педагогика, екология и хранителни технологии, и повечето от останалите са в средата на класацията. Така че сумарната оценка ни праща в челната десетка, което го дължим и на вас", подчерта още проф. Станков, като обеща на студентите, че вузът ще върви към още по-челни позиции с разкриването на нови специалности и създаването на нов филиал в Хасково.
62-ма отличници от всички факултети и колежи към ТрУ получиха от ректора цвете и грамота, а шестимата с пълно 6 бяха наградени и с часовници. Сред отличените бе и лекоатлет №1 на Стара Загора и студент по бизнес икономика Милен Пасков.

Информация: вестник Новината

Още новини