Начало Новини Актуално Рекордна консумация на ток в Новогодишната нощ отчитат от EVN Bulgaria

Рекордна консумация на ток в Новогодишната нощ отчитат от EVN Bulgaria

Актуално
Стара Загора

По време на изминалите празнични дни в края на 2010 г. не са регистрирани сериозни прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от EVN Bulgaria въпреки регистрираната завишена консумация на електроенергия, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

През месец декември 2010 г. има ръст в максималните товари на електроенергия с 6,8% спрямо декември 2009 г. Върховата стойност през месец декември 2010 г. за цялата територия, обслужвана от дружеството, е отбелязана в новогодишната нощ с потребление от 1,783 млн. киловатчаса средно за 1 час.
За сравнение регистрираната стойност на 31.12.2009 г. възлиза на 1,569 млн. киловатчаса средно за 1 час.
Специалистите в диспечерските центрове осъществяват постоянен мониторинг на мрежата и потреблението на електричество. Екипите на дружеството са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на евентуални повреди.
Постоянна връзка с клиентите се осъщестява чрез денонощния телефонен център на дружеството, където благодарение на модерна техника се приемат сигнали и се предоставя информация за всички въпроси, свързани с доставка на електроенергия.
През целия зимен сезон дружеството е в постоянна готовност да реагира на сигнали за нормализиране на захранването.

ЕVN Bulgaria
Телефонен Център 24 часа в денонощието
Тел. за аварии  07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
Тел. за автоматична проверка на сметка: 0700 10207
email: info@evn.bg
www.evn.bg

Още новини