Начало Новини Актуално Рекорден брой пожари в Старозагорско

Рекорден брой пожари в Старозагорско

Актуално

В момента е пикът на пролетните пожари, предизвикани от изгаряне на сухи треви и човешка небрежност. Само за последните две денонощия в Старозагорска област бяха изгасени 41 пожара - 18 на 21 март т.г. и 23 на 20 март (б.р. - тъжен рекорд в цялата страна!), съобщи началникът на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора Антон Колев.

От началото на седмицата екипи от огнеборци са участвали в гасенето на над 60 пожара на територията на областта, като тенденцията е възходяща.
Колев призова гражданите да внимават при почистването на сухи треви и храсти чрез запалване, тъй като вятърът много бързо разпространява огъня. Абсолютно се забранява паленето на сухи треви и храсти между блоковете и близо до складове с горими течности...
Въпреки предупрежденията на пожарникарите, в цялата страна продължава безконтролното палене на отпадъци и стърнища. В тази връзка от МВР създават патрули от пожарникари и полицаи, които следят за нарушители. Преди ден вече е издаден и акт на гражданин, който е горил отпадъци!, заключи Антон Колев.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини