Начало Новини Актуално Реконструкцията на базата на Административен съд - Стара Загора започва в средата на септември

Реконструкцията на базата на Административен съд - Стара Загора започва в средата на септември

Актуално

Реконструкцията на петия етаж на бившия Партиен дом, който беше преотстъпен за нуждите на Административния съд в града на липите, най-вероятно ще започне в средата на септември, научи медията ни. Новината е добра както за магистратите, които се задъхват от липса на достатъчно място, така и за Регионална библиотека "Захарий Княжески", чиито помещения се наводняват при всеки по-силен дъжд.

За да могат да работят спокойно, строителите ще трябва да започнат от покрива, пише вестник Старозагорски новини.
Последната права преди старта на фирмата-изпълнител е изборът на надзорник, който трябва да открие площадката и да регистрира надзорната книга. Обектът е четвърта категория и работата по него не може да започне без тези предварителни процедури. От 13-те лицензирани фирми в Стара Загора отговарящата за съдебното строителство инж. Румяна Присадашка е представила в Министерството на правосъдието офертите на 6. От тях чрез конкурс, който ще се проведе в София, ще бъде избрана една.
Припомняме, че реконструкцията на базата на Административния съд беше спряна от ексминистър Меглена Тачева през февруари 2009 г. Тогава тя заяви, че няма пари, и анулира търга, въпреки че имаше победител в конкурса за изпълнител. Парадоксалното в случая е, че Комисията за защита на конкуренцията излезе със становище, че заповедта не на кой да е, а на правосъдния министър е незаконосъобразна. Независимо от това ремонтът беше спрян. Сега, въпреки кризата, явно вече са намерени някакви средства и работата ще започне. Единствената въпросителна, според Присадашка, е дали изгубилите в конкурса за фирма-надзорник няма да обжалват процедурата. Ако това се случи, то ремонтите ще се забавят.

Още новини