Начало Новини Актуално Реката в Тулово преля

Реката в Тулово преля

Актуално

Реката в Тулово, която е приток на Тунджа, вчера около 10 часа е преляла. Водата е минала през селския парк и почти е достигнала до къщите. Благодарение на своевременната намеса на областния управител Недялко Недялков, който е осигурил трактор с гребло, в следобедните часове реката е била отбита по втория ръкав - извън селото. Това съобщи кметът на община Мъглиж Господин Господинов.

Вчера в снежен капан са останали три мъглижки села - Сливето, Селци и Борущица. В последното има човек със съмнения за мозъчен кръвоизлив, но той не може да бъде транспортиран към града или до него да достигнат медицински екипи. Следобед областният управител е разпоредил за почистването на пътя до село Борущица да бъде изпратен роторен снегорин. Днес се очаква с роторната техника да се почисти пътят и до останалите две села - Сливето и Селци.
Вчера в с.Ветрен е имало закъсали 24 автомобила, които са освободени от преспите от служители на Пожарната и представители на Кризисния щаб към Областната управа.
От няколко дни Мъглиж е привършил парите от държавната субсидия за зимно почистване и харчи собствени средства, съобщи още кметът. Това е и основният проблем, не само за Мъглиж, а и за тежката ситуация в цяла България. Няма пари, но никой не смее да го изрече. Е, аз го казвам! Навсякъде парите са привършили и вече даваме от собствените си бюджети, които са много малки..., оплака се Господин Господинов.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини