Начало Новини Актуално Регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора, ще се управлява от дама

Регионалният инспекторат по образованието в Стара Загора, ще се управлява от дама

Актуално

В края на миналата седмица Министерството на образованието проведе заключителния тур от конкурса за заемане на длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), Стара Загора. За годината това е вторият конкурс, тъй като първият завърши без да се излъчи победител. За втория конкурс подадоха документи 9-има кандидати.

В определения срок - 15 април, концепции за развитие на средното образование в училищата на Старозагорска област представиха 6 от тях. След разглеждане на стратегиите отпадна още един претендент.
На 28 април т.г. пред седемчленна комисия с председател Мариета Петлешкова, директор на Дирекция "Контрол и инспектиране", своите разработки защитиха математикът Александър Буров, Мила Минева - старши експерт по гражданско образование в РИО, Татяна Димитрова - директор на Първо основно училище "Георги Бакалов" в Стара Загора, и Донка Стоянова - старши експерт по организация на средното образование. Временно изпълняващият длъжността началник на РИО Стефан Чергев не се яви в министерството, пише вестник Старозагорски новини.

Комисията допусна до интервю само две дами - Татяна Димитрова и Донка Стоянова, така че една от двете ще управлява Инспектората през следващите години.
Според Статута за назначаване на държавен служител, комисията следва да класира кандидатите от първо до трето място (в случая първо и второ) в срок от 10 дни и да представи предложението си на министъра на образованието. Той пък в 14-дневен срок трябва да вземе решение и да пусне заповед за назначаване на новия шеф.
По неофициални данни някои от елиминираните състезатели ще обжалват решението на комисията.

Още новини