Начало Новини Предстоящо Регионална среща Бизнесът за образованието - дуално обучение по австрийски модел

Регионална среща Бизнесът за образованието - дуално обучение по австрийски модел

Предстоящо

На 17 април 2024 г. от 11.00 ч. в Международен младежки център, бул. Ал. Батенберг 19, гр. Стара Загора ще се проведе регионална среща Бизнесът за образованието, по време на която ще бъдат представени добри практики от дуалната форма на обучение в страната.

Срещата се организира по проект Дуално обучение в България / GODUAL при Стопанска камара Австрия/AdvantageAustria с подкрепата на Община Стара Загора.

Специални гости на събитието ще бъдат: г-н Филип Купфер, директор на AdvantageAustria и г-жа Надежда Чакърова, заместник кмет на Община Стара Загора.

Събитието е подходящо за: представители на бизнеса - мениджъри и HR експерти, както и представители от средното образование.

За да заявите своя интерес за участие в срещата, е необходимо да се свържете с г-жа София Дамянова на тел. 0888 725 700 или имейл sofia@godual.eu, не по-късно от 15.04.2024 г.

Проектът Дуално обучение в България / GODUAL се провежда в рамките на международната инициатива go-international, съвместна програма на Федералното министерство на труда и икономиката и Стопанска камара Австрия.

Подкрепата към дуалната система на обучение стартира 2014 г. в помощ на австрийските компании, опериращи на българския пазар. Днес от нашата експертиза се ползват също различни международни и български фирми.

Вече 10 години работим в помощ на компании и гимназии в България да обучават качествено квалифицирани кадри за различни отрасли на икономиката.

Стартирахме с три професии в три населени места в страната. Постоянно разрастваме партньорства и професии, подобряваме услугите в резултат на натрупания опит. По проекта се предлага вече обучение по 15 специалности в над 30 партньорски училища в 19 населени места.

Над 1200 ученика в различни випуски избраха да се обучават в реална работна среда в нашите партньорски фирми.

Документи за сваляне

Още новини