Начало Новини Актуално Разясняват защитата на лични данни в Стара Загора

Разясняват защитата на лични данни в Стара Загора

Актуално
1община стара загораНа 10 май 2018 г., от 10 ч., в зала П. Р. Славейков, в сградата на Община Стара Загора ще се проведе среща с участието на държавните органи, местната администрация, здравни и учебни заведения, и представители на местния бизнес в област Стара Загора за разясняване на предстоящото влизане в сила на Общия регламент за защита на данните – General Data Protection Regulation (GDRP).
Над 170 души досега са се регистрирали за участие, съобщи секретарят на общината Делян Иванов, който е инициатор на срещата.
Лектор ще бъде членът на Комисията за защита на личните данни Цанко Цолов, който ще отговаря и на въпроси на присъстващите в залата.
Проявата е част от широката разяснителна кампания на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД)за популяризиране на основните положения на новия Регламент (ЕС) 2016/679. Целта е да се насърчи обществената информираност и разбиране на рисковете, правилата, гаранциите и правата, свързани с обработването на лични данни във всички сфери на обществения живот от разнообразни администратори.
Представителят на комисията ще представи основните моменти в новата правна рамка и необходимите практически стъпки за администраторите с цел въвеждане в дейността им на новоприетите стандарти за защита и обработване на личните данни.

Още новини