Начало Новини Актуално Разследват финансиста на Oбщина Казанлък

Разследват финансиста на Oбщина Казанлък

Актуално

Срещу директора на дирекция Финанси на Община Казанлък Димитър Димитров е образувано досъдебно производство за присвояване на 16 000 лева. В края на миналата седмица служители от Районно управление Полиция са извършили претърсване в дома на 54-годишния финансист в жк Изток и в служебния му кабинет в Общината.

Иззети са били четири оригинални фактури и четири индигирани копия, пише вестник Старозагорски новини. Разработката срещу Димитров е започнала след подаден сигнал в полицията, че в периода юни - декември миналата година, чрез използване на документи с невярно съдържание или неистински, без правно основание, е присвоил сумата от 16 000 лева, предназначена за спортни дейности в Община Казанлък.
Димитър Димитров не е задържан от полицията, но разследването срещу него продължава. Каква ще е съдбата му, кметът на Казанлък Галина Стоянова не се нае да прогнозира, тъй като в качеството му на държавен служител, тя не може да предприеме нищо, докато по въпроса не се произнесе Прокуратурата. Пак от там трябва да преценят и дали следва Димитров да бъде отстранен от работа, докато тече разследването срещу него, или не. За момента е ясно, че главният финансист днес ще е на работа, тъй като предстои подготовката на новия проектобюджет на Община Казанлък.
Димитър Димитров е бил назначен в отдел Финанси през 1993 г. след проведен конкурс. Преди това - до 1990 г., е бил търговски директор на Арсенал. Той оглавява финансовата дирекция в Общината в първия мандат на Стефан Дамянов и от 8 години Димитров е неотменно човекът, който крои основно общинския бюджет на Казанлък.

Още новини