Начало Новини Актуално Разследван по случая Масларова съди журналистка

Разследван по случая Масларова съди журналистка

Актуално

В Софийски районен съд се проведе второто заседание по заведеното от бизнесмена Венцислав Драганов дело срещу кореспондентката на БНР в Стара Загора Венелина Попова. Припомняме, че до намесата на магистратите се стигна след реплика в живо предаване по националния радиоефир, че Драганов е задържан от полицията във връзка със заплаха срещу държавен служител.

Бизнесменът заяви, че това не е вярно, и заведе дело за уронване на доброто му име в обществото.
На съдебното заседание вчера беше предвидено да се разпитват свидетелите от двете страни. Адвокатът на Попова Александър Желязков заяви по телефона, че са се явили само колеги на журналистката от националното радио, които са защитили професионалните й качества. От страна на Драганов пък е бил само адвокатът му. Следващото съдебно заседание е насрочено за 8 юли, което се очаква да бъде последно, пише вестник Старозагорски новини.
Интересен в тази история е фактът, че при завеждането на делото Венцислав Драганов цитира дословно думите на кореспондентката, но в съда не е представен оригиналният запис от предаването. Той е изискан от БНР, но се оказало, че не се пази, тъй като от предаването са минали повече от три месеца.

Магистратите са отхвърлили гражданския иск на Драганов за парично обезщетение и са се занимавали само с наказателната страна на делото.
Припомняме, че срещу Венцислав Драганов е повдигнато обвинение, заедно с ексминистър Емилия Масларова, за присвоените 11 млн. лева от реконструкцията на социалния център в Стара Загора. Попова пък е един от журналистите, които отблизо следяха "позлатения обект" и изнасяха информацията по националното радио. Според градския прокурор на София Николай Кокинов, най-късно до средата на юни ще бъдат готови и внесени в съда обвинителните актове по случая "Масларова".

Още новини