Начало Новини Актуално Разсипани маслини причиниха две катастрофи на автомагистрала Тракия

Разсипани маслини причиниха две катастрофи на автомагистрала Тракия

Актуално

Пътен инцидент около 5.30 часа вчера предизвика още две катастрофи на автомагистрала Тракия около Чирпан. На 194 км (в посока Стара Загора) шофьорът на товарен автомобил Мерцедес Спрингер, 56-годишният шофьор Н.Г. от Пловдив, изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в мантинелата, а от товарния отсек по пътното платно се разпилели голямо количество маслини.

В това време през участъка преминал лек автомобил Форд Ескорт, управляван от 38-годишната С.С. от Сливен. Колата се подхлъзнала на разсипания товар и се преобърнала в отводнителна канавка. Возещата се на задната седалка 40-годишна жена от Ямбол е получила фрактура на левия крак и контузни рани по главата и гърдите. Настанена е за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Два часа по-късно в преобърнатия форд се врязал лек автомобил Мерцедес, управляван от 60-годишния А.С. от с. Оряховица. При втората катастрофа, предизвикана от движение с несъобразена скорост и невнимание, е пострадал 52-годишен старозагорец.,Той е транспортиран с порезни рани по главата в МБАЛ - Чирпан, без опасност за живота, пише вестник Старозагорски новини.

За почистване на разлива от зехтин по пътното платно на площ около 1 дка са били изпратени служители от група Аварийно-спасителна дейност, Пожарна безопасност и спасяване - Стара Загора, и Пътно поддържане - Чирпан.  Дежурен екип на Пътна полиция е осъществявал регулиране на движението по АМ Тракия до приключването на действията по почистването.

Още новини