Начало Новини Актуално Разширяват гробището в Хрищени

Разширяват гробището в Хрищени

Актуално
"Вероятно през тази година ще разширим с още един парцел гробищният парк в село Хрищени", съобщи инж. Митьо Славов, шеф на Дирекция "Строителство и инвестиции" към Община Стара Загора. Проектът е за около 200 хиляди лева и ще бъде изпълнен, ако новият проекто-бюджет бъде одобрен. Освен да разширим гробището, искаме и да се построи стена за урнополагане, информира инж. Славов.
Въпреки че още от миналата година има готов проект, липсата на средства е пречката съоръжението да се изгради. Иначе стената за урнополагане струва около 50 хиляди лева. Тя ще е разположена в северната част на гробищния парк и вероятно ще е от бетон. Кутиите ще са стъклени отпред, а урните ще могат да се поставят и от двете страни на зида, пише вестник Старозагорски новини.
Два парцела са изпълнени през 2010 година за разширяването на гробището в Хрищени. Досега са усвоени 197 хиляди лева, като ремонтните дейности включват асфалтиране, насипване, подравняване, водопровод и канализация. Фирмата изпълнител на поръчката е "Пътстрой ООД".

Още новини