Начало Новини Актуално Разрешението за почистване на река Соколица в Обручище се бави

Разрешението за почистване на река Соколица в Обручище се бави

Актуално

Три месеца Басейнова дирекция - Пловдив, бави разрешението за почистване на река Соколица, алармира кметът на гълъбовското село Обручище Илия Марков. То е поискано от община Гълъбово, след като от ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3 заявиха готовност да почистят коритото на реката, която при по-силни дъждове създава проблеми на жителите на Обручище. Последното голямо наводнение, което разруши дигите и отнесе мостовете, беше през януари, припомни Марков.

Вече е средата на юли и за да се направи почистването както трябва, са необходими поне три месеца, а през септември пак започват дъждовете. Ако до есента не се направи нищо, отново ще бъдем изложени на опасност от наводнение и след това ще търсим начини за отводняване и възстановяване. Не бива да се отказваме от доброто желание на хората, които искат да ни помогнат. Вече не знаем на кого да се молим и от кого да търсим помощ, каза още той.
Възстановяването на щетите от водната стихия отне много време, нерви и средства на живеещите в Обручище. Местните хора се чувстват пренебрегнати и припомнят, че въпреки големите поражения, представители на централната власт не са стъпили в селото, може би защото нямало човешки жертви. С намесата на областния управител Недялко Недялков и помощта на предприятията от комплекса Марица-изток са възстановени дигите и е оказана помощ на пострадалите.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини