Начало Новини Актуално Разработки за внедряване на БАН и други теми от РАЦ Стара Загора

Разработки за внедряване на БАН и други теми от РАЦ Стара Загора

Актуално
BAN LOGOРегионален академичен център (РАЦ) Стара Загора е член на Национална академична мрежа (НАМ) към Българска академия на науките: goo.gl/DYT8Ud. Основната задача на мрежата е да съдейства за широко, пълноценно и ефективно сътрудничество между институтите на БАН и техните подразделения с регионалната научна и образователна инфраструктура (университети, лаборатории, учебни заведения), регионалната и местна власт, гражданския сектор и иновативния бизнес за съкращаване пътя на научните разработки до тяхната практическа реализация и насърчаване на иновациите.
Изпращаме ви списък на разработки на БАН, готови за внедряване, с кратка анотация. При проявен интерес към някоя от тях моля, обърнете се към нас, за да Ви свържем директно със звеното и екипа, които са ги разработили.  
Ако имате  нужда от научно партньорство за решаване на Ваш производствен проблем, разработка, или проект,не се колебайте да се обърнете към нас. Ние ще се постараем да намерим най-подходящото за Ваш партньор научно звено.
На 30 май в Стара Загора се проведе ден на водородното гориво и технологии. Информация за събитието и презентацията на проф. Владикова от Институт по електрохимия и енергийни системи към БАН можете да видите на http://www.chambersz.com/news/15971-2018-05-31-05-31-11. По този повод РАЦ Стара Загора има идея да сформира местно водородно общество, което да партнира с национални и международни структури, работещи по темата, да съдейства за популяризиране на една от технологиите на бъдещето и да работи за приложението й в Стара Загора. Желаещите да участват в тази, засега неформална структура, моля да заявят това на посочения имейл, като предоставят накратко своя интерес и/или експертиза, свързана с темата.   

 

 

Още новини