Начало Новини Актуално Разпределиха мандатите в Старозагорския избирателен район

Разпределиха мандатите в Старозагорския избирателен район

Актуално
1избориЦентралната избирателна комисия оповести разпределението на мандатите в Четиридесет и четвъртото Народно събрание по метода на Хеър – Ниймайер и съгласно Методика за определяне на резултатите от гласуването и разпределяне на мандатите при избори за народни представители.
За 27-ми многомандатен избирателен район Стара Загора те са общо 11. Според разпределението ГЕРБ получава четири мандата, Коалиция БСП за България също ще има четирима депутати, по един народен представител ще имат Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО , ДПС и Воля.
На парламентарните избори на 26 март в Старозагорско за ГЕРБ са гласували 54 756 души или 34.14% от имащите право на вот, за Коалиция БСП за България бюлетина са пуснали 49 217 души или 30.069% от избирателите. На трето място се нарежда Обединени патриоти с 15 856 гласа (9.89%),на четвърто ДСП с 12 504 гласа (7.80%). Макар че резултатът на „Воля” в Старозагорско е 3.99% - 6401 гласа, при разпределението, те получават един мандат тук.
Новите народни избраници са: Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев от ГЕРБ, Драгомир Стойнев, Донка Симеонова, Георги Гьоков и Спас Панчев от Коалиция БСП за България, Маргарита Николова от Обединени патриоти, Халил Летифов от ДПС и Кръстина Таскова от Воля. Имената ще бъдат обявени официално на 2-ри април.

Още новини