Начало Новини Актуално Разпадна се проектът за дясно обединение в Казанлък

Разпадна се проектът за дясно обединение в Казанлък

Актуално

Разногласия между лидерите на "Синята коалиция" в Казанлък и структурата на ГЕРБ станали причина за проваляне на проекта за дясно управление в града на розите. Това оповестиха късно в понеделник вечерта лидерите на двете десни формации от "Синята коалиция" - на ДСБ инж. Иван Лапчев и на СДС инж. Николай Александров.

Коалицията щяла да се явява със своя самостоятелна листа за съветници и свой кандидат за кмет, в лицето на Николай Александров.
По думите на синия лидер, местната структура на ГЕРБ пропиляла златния си шанс за дясно обединение против разцепеното ляво. В подкрепа на това било и решението на местната ГЕРБ-структура за самостоятелно явяване на изборите и съставяне на самостоятелна листа за съветници.
Според Александров, взетото решение е резултат от високото самочувствие на ГЕРБ, на фона на съществуващите и неизгладени сериозни вътрешни противоречия в организацията, пише вестник Старозагорски новини.
Прогнозите на синия лидер в създадената ситуация са, че от ГЕРБ трудно ще вземат в тази конфигурация и 6 мандата.
"Няма да коментирам изявленията на Николай Александров. Това е наше партийно решение", заяви вчера пред медията ни Галина Стоянова, издигната за кмет на Община Казанлък от ПП ГЕРБ.

Още новини