Начало Новини Актуално Разкриват филиал по медицина на Тракийския университет в Хасково

Разкриват филиал по медицина на Тракийския университет в Хасково

Актуално

Премиерът Бойко Борисов изпълнява дадената от него дума и на заседание на Министерския съвет ще се реши откриването на филиал на Тракийския университет по медицина - съобщи вчера на брифинг ректорът проф. Иван Станков. - Въпросът е обсъждан на една от предишните визити на министър-председателя в Стара Загора и е подсигурен финансово със съгласие на вицепремиера Симеон Дянков.

Филиалът е за обучение на медицински сестри и акушерки за степен бакалавър. Курсът на обучение е 4-годишен. Приемът ще се осъществи с допълнително постановление от Министерския съвет още за новата 2011/2012 г. за 50 сестри и 30 акушерки. За сведение - в старозагорския филиал към Медицинския факултет се обучават годишно 50 медицински сестри и 25 акушерки.

Проф. Иван Станков сподели, че в продължение на три години ръководството на университета е обгрижвало и съхранявало базата на бившия колеж в Хасково. Сега тя е напълно готова да приеме първите студентки, пише вестник Старозагорски новини.
Особено голям интерес към филиала проявяват турски граждани, които са готови да заплатят 2000 евро годишна такса за обучение. Преподавателите са от старозагорската алма матер. Те ще бъдат превозвани ежедневно за занятия в Хасково.

Още новини