Начало Новини Актуално Разкриха кражба на ток в ресторант в Стара Загора. Щети за 764 хил. лв. има EVN Bulgaria от началото на 2009 г.

Разкриха кражба на ток в ресторант в Стара Загора. Щети за 764 хил. лв. има EVN Bulgaria от началото на 2009 г.

Актуално

Неправомерно въздействие върху електромера на ресторант в Казанлък засякоха на 8 декември служители на EVN Bulgaria в Казанлък. Заведението се намира на ул. "Цар Петър". Извършената на място проверка е установила, че чрез въздействие върху електромера за периода от август до сега е отчитан 92% по-нисък разход от реално консумираната в обекта електроенергия.

По случая е образувано досъдебно производство, пише вестник Старозагорски новини.
Според  справката на EVN Bulgaria от началото на годината до края на октомври от кражби на компанията са нанесени щети общо за 764.5 хил. лева. Проверени са 14 247 обекта, в 539 случая са открити нарушения. Установени са кражби на 1 951 000 кв/ч. електроенергия на стойност 319 000 лв. Не по-малко проблеми създават и кражбите на съоръжения, защото те стават причина за аварии по мрежата и водят до прекъсване на електрозахранването на клиентите. 89 са кражбите на кабели и оборудване от трафопостове - електромери и трансформатори. Общата дължина на откраднатите кабели достига 50.8 км, а щетите се изчисляват на 445 500 лв. От дружеството припомнят, че на тел. 0 7001 0007 на цената на един градски разговор може да се подава информация за аварии и констатирани нередности и призовават гражданите да сигнализират при забелязани опити за въздействие върху мрежата.

Още новини