Начало Новини Актуално Разбиха в Казанлък група за износ на жива плът

Разбиха в Казанлък група за износ на жива плът

Актуално

Двама казанлъчани са задържани за трансграничен трафик на хора, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора. Това са 22-годишният Д.С. и четири години по-възрастният С.П., които са набирали млади жени от града на розите и са уреждали пътуването им до Швейцария.

Според говорителя на Районна прокуратура - Казанлък, Кръстин Казаров, групата е действала около година, а доказаните засега случаи за износ на жива плът са два. Заключенията на този етап били, че сводниците са действали самостоятелно и не са част от по-голяма престъпна структура.
Разследването на криминалистите е продължило близо три месеца, пише вестник Старозагорски новини. На 29 септември в обитаван от С.П. дом на ул. "Възраждане" са намерени и иззети множество сим-карти и мобилни телефони, отрязъци от банкови преводи на валута и 10 грама канабис. Сим-карти и мобилен телефон са открити и в жилището на 21-годишна жена - една от жертвите на трафика.
На С.П., който е осъждан три пъти за различни престъпления, е повдигнато обвинение по чл. 159 от НК и му е взета мярка за неотклонение "задържане за 72 часа". По същия член е обвинението и към ортака му, който е задържан за 24 часа. С постановление на Районна прокуратура - Казанлък, воденото по случая досъдебно производство е преобразувано в следствено дело. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на двамата казанлъчани продължава.

Още новини