Начало Новини Актуално Расте броят на медиците, подкрепили протестната декларация на Центъра за спешна медицинска помощ - Стара Загора

Расте броят на медиците, подкрепили протестната декларация на Центъра за спешна медицинска помощ - Стара Загора

Актуално

Събрани са 250 подписа на работещи в Центъра за спешна медицинска помощ - Стара Загора, и 8-те филиала в областта в подкрепа на протестната декларация на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора, съобщи за медията д-р Валентин Вълканов, председател на синдикалната организация на КНСБ.

Припомняме, че в документа работещите в Центъра за спешна помощ (ЦСМП) - Стара Загора, изразяват несъгласието си с предлаганите от министъра на здравеопазването промени в системата, които според тях няма да доведат до подобряване на оказваната спешна помощ, нито ще се спестят средства, но ще доведат до хаос и масово напускане на и без това недостигащия персонал, съобщава вестник Старозагорски новини.
Декларацията ще бъде изпратена до всички синдикални организации, свързани със здравеопазването, както и до Българския лекарски съюз.
Очакват се отговори от Синдикатите и от Асоциацията на работещите в спешната медицинска помощ, за да се предприемат следващите стъпки.

Още новини