Начало Новини Актуално Ръководството на Община Стара Загора ще кръсти 30 деца от Дом Незабравка

Ръководството на Община Стара Загора ще кръсти 30 деца от Дом Незабравка

Актуално

На големия християнски празник Игнажден - 20 декември - в 11.00 часа в храм Свети Паисий Хилендарски в кв.Зора започва тайнството на Светото кръщение на 30 дечица от Дом за деца, лишени от родителски грижи, Незабравка Стара Загора.

Точно преди месец - на 21 ноември, Въведение Богородично - 15 от малчуганите за първи път влязоха в православен християнски храм - Катедрален храм Свети Димитър, за да се запознаят с двама от своите бъдещи кръстници - заместник-кметът Иванка Сотирова и председателят на Общински съвет - Стара Загора, Емил Христов. Тогава отец Тодор им разказа за Дева Мария и празника, посветен на християнското семейство и на християнската младеж. Вие дойдохте в Божия храм, така както го е направила Света Богородица, която едва тригодишна е заведена за първи път от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Растете бързо и напредвайте в послушание и в много знание, пожела отец Тодор на най-малките възпитаници от Дома.

На Игнажден - 20 декември - малките незабравки ще бъдат кръстени от отец Йордан Карагеоргиев, който вече служи в храм Свети Паисий Хилендарски. Кръстници ще бъдат общо 10 души, сред които кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, заместник-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, директори на дирекции и началници на отдели. Всички дечица ще получат подаръци за спомен от Община Стара Загора от този важен в живота им ден. Митрополията поема кръщавката и кръстчетата за всички деца.
В храма ще присъстват и хора от Дневен център Свети Козма и Дамян, които са изработили с много обич и ще подарят специални картички за децата.

Коледарската група на малките незабравки ще гостува в Община Стара Загора на 23 декември. Групата ще открие и общоградския празник Добре ми дошли, коледари! навръх Коледа - на 25 декември, от 11.30 ч на площада пред Община Стара Загора, , пише вестник Старозагорски новини.

Още новини