Начало Новини Актуално Ръководството на Мини Марица изток се споразумя със синдикатите

Ръководството на Мини Марица изток се споразумя със синдикатите

Актуално
Мини Марица изток

Заплатите в Мини Марица изток ще се увеличат пропорционално на подобрената производителност на труда и оптимизиране на разходите на дружеството. Затова се споразумяха ръководството на Мини Марица изток ЕАД и синдикатите към компанията. Страните поеха ангажимент през 2011 г. относителния дял на персоналните разходи, спрямо приходите да се запази, какъвто е бил през предходните години, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

До края на този месец ще бъдат анализирани щатните разписания в дружеството, след което ще бъдат извършени всички възможни вътрешни преназначения и преквалификация на наличния персонал. Нови назначения ще бъдат извършвани само при невъзможност за обезпечаване на работните места, съобразно изискванията по технически и безопасни условия на труд.

Ръководството на Мини Марица изток ще продължи да полага усилия за оптимизиране на разходите и завишаване на приходите с цел осигуряване на средства за изпълнение на ремонтните, инвестиционните и социалните програми и модернизация за тази и следващите години. Ремонтните дейности в клоновете да се ръководят методически от Дирекция Техническа в управлението на дружеството, записаха още в протокола преговарящите страни.

С така постигнатото споразумение се преустановяват всички действия по Закона за уреждане на колективните трудови спорове.

Още новини