Начало Новини Актуално Ръководството на Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора е зад служителя, на когото се иска оставката

Ръководството на Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора е зад служителя, на когото се иска оставката

Актуално

220 старозагорци са подкрепили с подписите си протеста на Аделина Никогосян и Атанас Боев от Дома за хора с физически увреждания в Стара Загора. Двамата обявиха гладна стачка миналия четвъртък срещу, както твърдят, унизителното отношение към тях от представители на персонала.

Протестиращите са изпратили писмо до кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев и до социалния министър Тотьо Младенов. В него двамата обясняват причината за недоволството си и очакват съдействие за подобряване на условията, в които живеят домуващите.

Подписката са подписали само още двама живеещи в дома, останалите парафи са на граждани, които са се запознали с исканията им намясто - пред сградата на  Общината, където двамата прекарват по цял ден, протестирайки.
Гневът на Аделина и Атанас е насочен най-вече към завеждащия административните дейности в дома Хари Донекян. Двамата настояват той да подаде оставка. Служителят категорично опроверга твърденията им, че се държи зле с когото и да е от домуващите. Директорът на дома д-р Диана Влашка също отрече, че Донекян има лошо отношение към инвалидите.

"Самият той е денонощно в дома и следи за качеството на извършвания ремонт, за отстраняването на някои недомислия, заложени в проекта", заяви в писмо до редакцията на "Новината" тя.
Според д-р Влашка, напрежението в дома е породено от текущия ремонт на сградата по проект "Красива България" и грешки в проекта.

"Проектът, по който се извършва основният ремонт в Дома за възрастни хора с физически увреждания, е изготвен от Община Стара Загора без ръководството на дома да е запознато с него, или да е искано мнението му. Всички неудачи в проекта видяхме след приключване на конкурса и излъчване на фирма-изпълнител. След започване на ремонтните дейности установихме, че по проект вратите са зададени с външна брава, което не позволява заключване от вътрешната страна. Тогава, за да защитим проекта и да не загубим осигурените 500 000 лв., завеждащият административна служба Хайрабед Донекян направи рационализация на бравата, така че вратите да могат да се заключват и отвътре с бутон. Фирмата-изпълнител обеща, че на желаещите ще се постави и допълнително устройство за заключване отвътре", разказа за неуредиците, изнервили хората в дома, д-р Влашка.

Информация: вестник Новината

Още новини