Начало Новини Актуално Ръководителят на ОП Околна среда идва в Стара Загора

Ръководителят на ОП Околна среда идва в Стара Загора

Актуално
Малина Крумова

Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев и председателят на Общинския съвет Тенчо Руканов организират на 30 ноември (вторник) от 9.00 ч. в зала П.Р.Славейков на Общината широка обществена дискусия за реализацията на инвестиционния проект Изграждане на регионално съоръжение за третиране на отпадъците.

Своето участие в дискусията са потвърдили Малина Крумова - ръководител на управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", и Консорциум RNEP (българо-датски консултант по техническата помощ за подготовка на проекта).
Поканени за участие са всички общински съветници от местния парламент, кметовете и председателите на общинските съвети на 12-те общини - членове на Регионално сдружение за управление на отпадъците - Стара Загора, кметовете и кметските наместници на селата Богомилово, Еленино, Ракитница, Християново, Калояновец, представители на неправителствени организации, медии.
Срещата е от изключително значение за изграждане на информирана позиция за необходимостта от реализацията на инвестиционния проект за регионално съоръжение за преработка и третиране на отпадъците, съобщават от Пресцентъра на Община Стара Загора.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини