Начало Новини Актуално Ракитница иска думата на предстоящата сесия на ОбС – Стара Загора

Ракитница иска думата на предстоящата сесия на ОбС – Стара Загора

Актуално
протести Ракитница

Ракитница продължава битката срещу изграждането на регионалното съоръжение за третиране на твърди битови отпадъци в землището на селото. Това е причината за насрочването на поредния митинг в събота от 16 часа пред кметството. На него председателят на Инициативния комитет Генчо Иванов ще информира съселяните си, че стъпките за изграждането на депото от страна на Oбщина Стара Загора продължават, независимо от заведените съдебни дела срещу отказите за местен референдум и срещу приетия от РИОСВ доклад по ОВОС.

Сега недоволството е провокирано от точка в дневния ред на предстоящата на 28 октомври сесия на Общинския съвет за промяна на предназначението на земята, предвидена за съоръжението.
Вчера Генчо Иванов информира медията ни, че е депозирал искане за петминутно изказване пред местния парламент. Освен това от селото щял да пристигне автобус с жители на Ракитница, които ще присъстват на заседанието. Всички нови сведения около инвестиционното намерение за изграждането на сметището (писма, отговори, възражения, съдебни решения и т.н.) се изпращат в съда в Страсбург. Още през пролетта Иванов информира, че има уверението на европейските магистрати, че ще разгледат случая.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини