Начало Новини Актуално Районния съд в Стара Загора започва делото за фалшивата диплома на внука на Кирил Рашков

Районния съд в Стара Загора започва делото за фалшивата диплома на внука на Кирил Рашков

Актуално

До дни в Районния съд в Стара Загора ще бъде насрочено делото, в което да се одобри споразумение за наказанието на 20 - годишния Ангел Рашков, внук на Цар Киро. Младият мъж бе разследван заради това, че е използвал пред сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора фалшива диплома за основно образование, за да си вземе отнетата по-рано шофьорска книжка.

Очаква се Рашков-младши да получи условна присъда.

По случая с дипломата бе образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316 във връзка с чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс.  
За фалшивия документ стана известно в края на октомври миналата година, след като Рашков-младши пристигна в града на липите и поиска от сектор „Пътна полиция“ да му бъде върната отнетата книжка. При проверка обаче контролните органи констатирали, че представеният от 20-годишния мъж документ за завършено образование е неистински.
Той е бил издаден през 2008 година от основно училище в Раднево, но униформените установили, че Рашков никога не е учил там.

Шофьорската му книжка пък е била отнета преди време от пловдивски катаджии, когато младежът бил спрян за проверка и е установено, че е карал в нетрезво състояние, след като вече е бил санкциониран за подобно нарушение.
Според решение на Пловдивския районен съд, издаденото наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 1 300 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 16 месеца, както и втора глоба в размер на 300 лева били отменени, заради което Рашков дошъл в Стара Загора, за да си вземе книжката.
Вместо да си върне свидетелството си за управление на МПС обаче 20-годишният внук на Цар Киро получи заповед за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с изземване на шофьорската книжка и постоя за кратко в ареста.

Информация: вестник Новината

Още новини