Начало Новини Актуално Раднево: Председателят на Общинския съвет Теменужка Сотирова запазва поста си

Раднево: Председателят на Общинския съвет Теменужка Сотирова запазва поста си

Актуално
гласуване

Председателят на Общинския съвет в Раднево Теменужка Сотирова оцеля при таен вот за отстраняването й от поста. Едва 9 от 21-те старейшини подкрепиха на заседание на Общинския съвет предложението на независимия общински съветник Георги Бинев тя да бъде сменена.

Сотирова, която е избрана като съветник с листата на коалиция  "Възраждане за Раднево", не изпълнявала задълженията си като председател на съвета, твърди колегата й в предложението за решение. В продължение на 4 месеца не била инициирала провеждането на конкурс за управител на издателска къща “Марица-изток“, която е издател на общинския вестник. Смяната на досегашния шеф се налагала, според Бинев, след извършения одит.
"Проверяващите установиха 21 нарушения. Това поведение представлява системно неизпълнение на задълженията й", обясни Бинев и настоя съветниците да заменят Сотирова с колежката й от "Възраждане за Раднево" Магдалена Петкова.
"Бездействие от моя страна няма. Ако държите да търсите персонална отговорност за издателската къща, адресатът нe съм аз. Аз ще приема решението ви, каквото и да е то. Намирам обаче за ненавременни тези ходове", обърна се към колегите си преди тайния вот Теменужка Сотирова.

Информация: вестник Новината

Още новини