Начало Новини Актуално Раднево поиска промяна

Раднево поиска промяна

Актуално

Това което се случи в Стара Загора преди две години по време на балотажа за избор на кмет, когато всички партии и кандидати за кметове от център-дясно се обединиха в единен фронт срещу старото статукво, се мултиплицира в Раднево. Точно две години по-късно - на 28 октомври вечерта, шестима кандидати за кметове от първия тур - независими и издигнати или подкрепени от партии, но всички представители на демократичната общност, застанаха един до друг пред сградата на Община Раднево, за да подкрепят кандидата на ПП ГЕРБ д-р Димитър Димитров.

Красимир Съвлеков от РЗС, Костадин Стоянов от ДРОМ, независимите кандидати Светослав Маринов, д-р Теньо Тенев, Верко Георгиев, Стоян Стоянов, общинският координатор на ПП "Атака" Петър Петров апелираха към своите съграждани в деня на балотажа - 31 октомври т.г., да гласуват с бюлетина No 2, пише вестник Старозагорски новини.
"Безусловната подкрепа от всички участници в първия тур говори за нещо, което не се е случвало в Раднево и това трябва да ни обедини в събота да направим избора за д-р Димитров... От независимите кандидати нищо не зависи. Предимството на д-р Димитър Димитров от ПП ГЕРБ е, че може да използва целия властови ресурс на партията, която управлява държавата. Той има шанса и възможността това, което може да се внесе от ЕС като програми, еврофондове и средства, да го направи за Раднево, защото общината е в трудно финансово положение", каза от трибуната Красимир Съвлеков, който е и настоящ общински съветник. Той акцентира и на факта, че ако д-р Димитров стане кмет, ще има подкрепата на мнозинството в Общинския съвет, което е изключително важно за реализиране на предизборната му програма.
"Аз съм убеден, че това е човекът, който може да направи промяната, която ние всички желаем, към нещо по добро както в град Раднево, така и за всички населени места в общината. Всички, които искат промяна и през следващите 2 години да имаме едно справедливо и честно управление, нека да дадат своя глас в деня на вота за д-р Димитър Димитров", каза в краткото си, но прочувствено слово д-р Теньо Тенев, подкрепен на първия тур от обединените земеделци.
Независимият кандидат от първия тур Стоян Стоянов също изрази мнение, че това което се случи на 28 октомври вечерта, няма аналог в Раднево. "Аз вярвам, че Раднево вече се е събудило и е взело своето решение за промяна", заяви той.
За да бъде спряна корупцията и в Раднево да има работа за радневци, към ромската общност за подкрепа на д-р Димитър Димитров апелира кандидатът на ДРОМ Костадин Стоянов. Да бъде върнато Раднево на радневци, а не пришълци управленци, призова и общинският координатор на ПП "Атака" Петър Петров, заявявайки официалната подкрепа на националистите към д-р Димитров. Местният координатор на РЗС Митко Митев обяви политическото решение на партията на Яне Янев да подкрепят кандидата на ГЕРБ и призова мнозинството да гласуват с бюлетина No 2.
Да изкажат своята подкрепа към д-р Димитров, от Народното събрание директно в Раднево дойдоха депутатите от ПП ГЕРБ Недялко Недялков и Живко Тодоров.
"Точно на тази дата демократично мислещи хора подкрепиха кандидатурата на кандидата на ПП ГЕРБ в Стара Загора и той стана кмет. Това е едно предзнаменование, знак, че д-р Димитров ще бъде новият кмет на Раднево, защото след него стоят ГЕРБ и десноцентристките партии", каза Недялков.
"Присъствието на 6-има кандидати за кметове на Раднево тук означава, че от д-р Димитров ще се търсят конкретни резултати. Само такъв кандидат може да даде едно по-добро бъдеще на Раднево. Затова подкрепете кандидата, който може да носи ясна политическа отговорност", апелира Живко Тодоров.
Подкрепа към доктора засвидетелстваха и областният управител Йордан Николов и кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев.
Видимо развълнуван от обединението на демократичната общност в Раднево, д-р Димитър Димитров гарантира на своите съграждани, че ще работи с всички всички сили и средства, за да стане животът им по-добър, а Раднево - още по-добро място за живеене. "В условията на тежка финансова криза и огромен бюджетен дефицит, единствената надежда на нашата община да се развива и да просперира е открито управление, гарантирано от ПП ГЕРБ, подкрепено от всички тези доблестни мъже", заяви най-вероятният бъдещ кмет на миньорския град.

Още новини