Начало Новини Актуално Работници на строителна фирма протестираха за неизплатени заплати

Работници на строителна фирма протестираха за неизплатени заплати

Актуално

Вчера oколо 100 работници от една от най-големите строителни фирми в Стара Загора Строител ВД протестираха пред входа на предприятието. Причината за протеста им е, че не са получавали трудовите си възнаграждения от м.септември.

От ръководството на фирмата заявиха, че ще платят по 500 лева на всеки работник до края на седмицата, а останалата дължима сума ще бъде платена в най-скоро време. Въпреки това работниците отказаха да работят вчера и се прибраха по домовете си. Намерението им е да протестират пред портала на фирмената сграда до получаване на заработени от тях пари. Според строителите, работа във фирмата не липсвала - Строител ВД имала обекти и в Стара Загора, и в Казанлък. Въпреки това работниците напоследък получавали по около 100 - 200 лева месечен аванс, при средна заплата в предприятието от около 600 лева.

Многократните опити да се свържем с президента на фирмата Веселин Драгов останаха неуспешни, а от администрацията отказаха обстоен отговор, защото не били оторизирани да дават каквото и да е становище.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини