Начало Новини Актуално Работна среща отвори нови възможности Тракийски университет да обучава здравни специалисти в Ямбол

Работна среща отвори нови възможности Тракийски университет да обучава здравни специалисти в Ямбол

Актуално

Ректорът на Тракийски университет - Стара Загора доц. д-р Добри Ярков, доц. д-р Ваня Стойкова - декан на Факултет Техника и технологии - Ямбол се срещнаха с кмета на община Ямбол Валентин Ревански и областния управител на област Ямбол Васил Александров. Акцент на работната среща беше възможността за обучение на медицински сестри в Тракийски университет - Стара Загора, като едновременно с това да провеждат своето практическо обучение в Многопрофилна болница за активно лечение Свети Пантелеймон - Ямбол.

Доц. Ярков разясни, че този метод на обучение вече е приложен успешно в Смолян и Кюстендил, където имат остра нужда от медицински персонал и напрактика здравните заведения ще бъдат обезпечени от собствени кадри съвсем скоро. Идеята е бъдещите студенти да започнат обучението си в Медицинския факултет на Тракийския университет през настоящата 2022/2023 академична година, която започва през септември. Те ще използват базата на Факултет Техника и технологии в града.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански сподели, че подкрепя идеята и инициативата ще бъде приета положително сред обществеността.

Още новини