Начало Новини Актуално Работа прави хората щастливи

Работа прави хората щастливи

Актуално
работа щастие стара загора

Добре подбраната работа носи чувство на спокойствие, а липсата на работа е толкова опасна, колкото изпушването на 400 цигари дневно, твърди Мансел Айлуърд, професор в университета в Кардиф. Изследването на групата психолози показва, че хората стават по-щастливи и след спечелване на лотария или друга награда.

Но скоро нивото на щастие, което те изпитват, спада до нивото преди печалбата. Докато при наличието на подходяща работа човек поддържа постоянно високо ниво на удовлетвореност, което се отразява и на здравословното му състояние, пише вестник Национална бизнес поща.

Началниците също могат да допринасят за удовлетворението на своите служители, като намерят най-доброто място за всеки в колектива и това е свързано със съответното количество отговорности.

Британските специалисти смятат, че съществува определен праг на щастие, след който човек не може да бъде по-щастлив, като цитират и друго изследване, проведено в САЩ. То показва, че хората, получаващи повече от 16 000 долара месечно, не стават по-щастливи, ако започнат да получават повече, а дори се наблюдава обратната тенденция. Нашата способност да се чувстваме щастливи е генетична и вроденото пределно ниво на щастие не може да се преодолее, както не е възможно да станем по-високи, смята проф. Айлуърд.

Още новини