Начало Новини Актуално Пясъкът, хвърлен срещу снега, бави изкърпването на дупките по старозагорските улици

Пясъкът, хвърлен срещу снега, бави изкърпването на дупките по старозагорските улици

Актуално

350 тона пясък се търкаля по старозагорските улици след обилните снеговалежи в началото на февруари. Пясъкът, заедно със 180 тона сол, беше хвърлен, за да се предотврати поледицата по транспортните артерии на Стара Загора. Сега обаче песъчливите улици не позволяват да се предприеме качествено закърпване на зейналите след студовете дупки по асфалта, обясни зам.-кметьт Белчо Белчев.

Затова от няколко дни служители по чистотата са запретнали ръкави и сръчно въртят метли по пътните платна и тротоарите. Работата е тежка, защото на места бордюрите са натрупали повече пясък от нудистки плаж, коментира вестник Национална бизнес поща. После минават водоструйките и измиват до блясък.
Други служители пък са заети с отговорната работа да броят дупките по старозагорските улици. От кварталите информацията постъпва в общинската дирекция „Строителство и инвестиции". Там обобщават дупките и ги „подават" на пътно-строителната компания SBS, която по договор с Общината трябва да започне тяхното изкърпваме.
Имаше идея веднага след стопяването на снеговете да направим студено асфалтиране на най-неприятните дупки, но решихме, че не е икономически оправдано, каза Белчо Белчев.
Пясъкът отворил и друга беля - затлачил голяма част от отводнителните улични шахти. Затова докато едни запушват дупки, други ще отпушват шахти. Работата ще върви по квартали, за да става по-бързо. Според Белчо Белчев, най-късно до края на март зимните последици по улиците ще бъдат ликвидирани без остатък.

Още новини