Начало Новини Актуално Пуснаха под парична гаранция обвинен за кражба на 400 000 лева

Пуснаха под парична гаранция обвинен за кражба на 400 000 лева

Актуално

По преценка на наблюдаващия прокурор, привлеченият като обвиняем за грабеж на 400 000 лева от касата на търговски обект в Стара Загора Валентин Иванов, известен в престъпния свят като Армандо, беше пуснат под парична гаранция в размер на 10 000 лева - съобщи говорителката на Районна прокуратура - Стара Загора, Евдокия Димитрова. На 58-годишния Армандо му е даден 10-дневен срок, в който трябва да внесе сумата.

В противен случай прокуратурата ще трябва да внесе искане за изменяне на мярката в по-тежка, коментира вестник Старозагорски новини.
Другите двама съучастници в обира, извършен на 8 декември т.г. - Георгиос Ефстатиос, по прякор Гърка, и Иван Мирков, познат ката Бразилеца, са с наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Армандо е бил задържан в питейно заведение в Стара Загора. На него вероятно ще бъде повдигнато допълнително обвинение, тъй като от години се "занимавал" с културно-исторически ценности, а според новия закон притежанието на повече от три антични екземпляра се наказвало със затвор.

Още новини