Начало Новини Актуално Проверяват всеки колет в пощата в Стара Загора

Проверяват всеки колет в пощата в Стара Загора

Актуално
поща

Завишили сме вниманието при изпращането на колети и писма, заяви Борислав Ванков, директор на Теритoриално поделение Български пощи в Стара Загора. Само преди няколко дни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков обяви най-високото ниво на сигурност - код червено при контрола и обработката на пощенски пратки.

"Всеки колет се проверява, а ако е предварително затворен, се отваря пред служителите и подателя", уточни още директорът на старозагорската поща. Задължително си остава и изискването имената на подателя и получателя да са ясно изписани. Изисква се и документ за самоличност. При колетните пратки пък се попълва декларация с личните данни по паспорт и описание на съдържанието. Според Ванков най-често колети се връщали заради намерени в тях пари или златни накити, а те попадали в списъка със забранени предмети, които не могат да се изпратят по пощата.

Още от миналата седмица са затегнати мерките за сигурност в старозагорската поща, като персоналът също е информиран. В близките няколко години няма регистрирани съмнителни случаи. Преди време обаче обаче в местната пощенска станция е пристигнал колет в много лошо състояние, а от него се изсипал бял прах. Веднага на мястото са се озовали органите на реда, районът е бил отцепен и е било назначено разследване. Малко по-късно обаче станало ясно, че изсипалият се прах е захар.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини