Начало Новини Актуално Проверяват трасето на лот 2 на автомагистрала Тракия по жалба на зърнопроизводители

Проверяват трасето на лот 2 на автомагистрала Тракия по жалба на зърнопроизводители

Актуално

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков и неговият заместник Петко Карагитлиев, заедно с изпълнителният директор на Пи Ес Ай АД Димитър Атанасов, директорът на Областно пътно управление и арендатори от Тракийския съюз на зърнопроизводителите направиха обход по трасето на лот 2 на автомагистрала Тракия.

Причината е сигнал от страна на председателя на съюза Иван Генчев до областния управител за полагане на пръст в обработваеми частни ниви от двете страни на трасето, както и за наличие на наводнени земи вследствие на недобре почистени площи. Според представители на Съюза на зърнопроизводителите, ако нещата останат в този вид, те биха понесли санкции от Разплащателната агенция към ДФ Земеделие при евентуална проверка, която ще констатира по-малко обработваеми декари и съответно ще глоби производителите, които получават субсидии.

Областният управител Недялко Недялков изиска обстойна проверка на засегнатите от строежа земеделски земи край лот 2 от представители на Областно пътно управление и ръководството на Пи ЕС Ай, след което ще бъде направено предписание до фирмата изпълнител за отстраняване на констатираните нередности.

проверка лот 2 на автомагистрала Тракия Лот 2 на автомагистрала Тракия

Още новини