Начало Новини Актуално Проверяват търговци за пиратки

Проверяват търговци за пиратки

Актуално

Звената за контрол на общоопасните средства започнаха проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия без съответните разрешения, повредени пиротехнически изделия, или в разкъсана стандартна производствена опаковка, без сертификат за качество, издаден от производителя, или непридружени от инструкции за употреба на български език, съобщиха от ОД на МВР.

Санкциите за нарушителите, предвидени в закона, са сериозни - глоби от 500 до 2000 лв. и/или имуществена санкция от 3000 до 10 000 лв.
Особено строго ще бъдат наказвани тези, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, който е в сила от 14 септември т.г.  
От полицията припомнят, че законът  забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места - здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири, и употребата на пиротехнически изделия (с изключение на фойерверки от категория 1), в транспортни средства и закрити помещения - включително и в новогодишната нощ.

Информация: вестник Новината

Още новини