Начало Новини Актуално Проверяват храните в детските градини и училищата

Проверяват храните в детските градини и училищата

Актуално

Стара ЗагораС началото на учебната година ще организираме проверки на храните в детските градини и училищата. Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов след откриването на бизнес закуска за структурата и функциите на Българската агенция по безопасност на храните в хотел Шератон, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Той ще настоява в акциите да се включат още органите на РИОКОЗ, като заедно с Националната ветеринарно-медицинска служба следят за качеството на храните, какви храни се доставят и как се съхраняват и обработват.
Министър Найденов ще предложи още на Министерство на образованието да изработят заедно минимални изисквания за хранителна стойност на продуктите, предназначени за детските градини и училищните столове. Минималните изисквания ще определят менюто от храни, които са полезни за консумация. „Ние като родители трябва да се грижим за здравето на децата ни и затова какво консумират в детските градини и училищата”, каза той. Според него въвеждането на минимални изисквания за хранителна стойност на продуктите не трябва да се отрази на таксите за детските градини, защото ръководствата им и общините ще си реорганизират и прецизират търговете за доставка на храни. 

 

Още новини