Начало Новини Актуално Проверяват договори между държавата и електроразпределителните дружества

Проверяват договори между държавата и електроразпределителните дружества

Актуално

В момента тече проверка на договорите, които са били сключени между държавата и трите електроразпределителни дружества. Те касаят цените, на които НЕК изкупува електроенергия. Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов. Той добави, че очаква резултатите от проверката да станат ясни до петък и коментира, че според него тази цена е много по-висока от пазарната, на която НЕК продава.

В същото време тече проверка и на застрахователните договори на държавните енергийни компании. Това се налага, тъй като "някой се е изхитрил" и още в първите дни на новото правителство те са били подновени за още 5 години, предаде econ.bg.
На въпрос кой е сключил тези договори, премиерът заяви: Като ги уволня, ще разберете след 4-5 дни. Това е явна далавера. Нищо не е налагало юли - 8 месеца предсрочно, да се сключват застрахователните договори. Вие знаете, че там има и застрахователни премии. Само за НЕК тя възлиза на 100 млн. лв.
От думите на премиера стана ясно още, че до миналата година държавните енергийни компании имали договор със застрахователното дружество Енергия, който изтича сега.

Още новини