Начало Новини Актуално Проучване на пазара чрез новаторски инструмент за пазарни проучвания askem.net

Проучване на пазара чрез новаторски инструмент за пазарни проучвания askem.net

Актуално
askem маркетинг проучване допитване анкета маркетингово проучване пазар клиент

Търговско-промишлена палата – Стара Загора е партньор на фирма Нюмарк ЕООД при представяне и развитие на новаторски инструмент за провеждане на маркетингови и социологически проучвания, базиран на интернет сайта www.askem.net. Подкрепяме този революционен инструмент, защото оценяваме неговите предимства пред класическите начини за провеждане на анкети и проучвания с бързината, конкурентните цени и гарантирано качество на резултата.

Чрез услугата за проучване на пазара на askem.net всека фирмата има отличен шанс да бъде забелязана и да наложи на пазара своя продукт след проучване на общественото мнение. Чрез сайта предприемачите получават възможност да попитат клиентите си какво търсят, какво очакват от продукта или какво не харесват в него. В допитването участват реални хора и то потенциални потребители на продукт и клиенти на фирмата. Те са регистрирани в сайта и имат мотивация да участват в анкетирането, защото получават възнаграждение, а също и защото пряко влияят на процеса по създаването на продукт или услуга, от която и самите те имат нужда.

В базата данни на сайта има около 5000 потребители, които са се регистрирали с цел да участват в анкетите. При конкретно допитване се включват само потребители, които попадат в сегмента, от който се интересува фирмата.

Въпреки малката си история, има много успешни примери на вече проведени проучвания в областта на хотелиерството, ресторантьорството и търговията. В много от случаите, след направеното проучване, фирмите са създали нова услуга, стока или са възприели ново поведение към пазара. Има също така проведени интересни социологически проучвания на национално, регионално и общинско ниво за мнението на гражданите по конкретни теми от широк интерес.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора ви препоръчва да разгледате сайта www.askem.net, да се регистрирате в него и да го препоръчате на свои служители, партньори и приятели.

Все още регистрираните потребители в сайта от региона на Стара Загора са сравнително малко, но всички сме заинтересовани да стимулираме неговото развитие и използване. Това ще позволи по-голяма представителност на проучванията на местно ниво и използването на тази възможност за вашите фирмени цели и за провеждане на актуални социологични проучвания от регионален и национален интерес.

Допълнителна информация за представянето на продукта за повеждане на пазарни проучвания в Стара Загора.


Информация, излъчена по Телевизия Стара Загора в предаването Инициатива

  

Още новини