Начало Новини Актуално Против спирането на влакове

Против спирането на влакове

Актуално
Против спирането на влакове

Да не се спират петте влака, които са включени в предстоящите реформи в БДЖ, защото това ще доведе до транспортен хаос в Розовата долина, се посочва в декларация до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и до парламента. Ясно осъзнаваме, че страната е в тежка социално-икономическа криза, но това решение ще доведе до лишения и несгоди на хората, се посочва в документа.

Документът беше приет на среща на председателите на общинските съвети в Мъглиж, Гурково, Николаево, Казанлък и Павел баня. Подписите си под документа поставиха Младен Чернаков, д-р Иванка Дончева, Вълчо Вълчев, Николай Златанов и Недка Кавръкова.

Два от предвидените за спиране влакове са по маршрут Варна - София, а останалите – Зимница - Казанлък, Карлово - Сливен и Сливен - Казанлък. Според Младен Чернаков, влаковете са пълни близо 90 на сто и са удобни за работниците и учениците, които ползват този транспорт. Заради предстоящото им спиране, тези с карти на БДЖ са принудени да си купуват билети за автобус, или да плащат такси. Без работа ще останат и 26 железничари от общини, които се характеризират с висока безработица.

В село Тулово е започнала протестна подписка с искане да се отмени решението за спирането на влаковете и само за един ден е подкрепена от над 300 души.

Информация: вестник Новината

Още новини