Начало Новини Актуално Протестите на МБАЛ Киркович се отлагат

Протестите на МБАЛ Киркович се отлагат

Актуално

Утре в Стара Загора ще се проведат разговори между представители на здравното министерство и представители на МБАЛ Проф.д-р Стоян Киркович във връзка с готвеното обединение с Университетска болница. Очаква се да присъстват министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и нейният заместник д-р Минчо Вичев.

На протеста от 23 май т.г. над 200 членове на двете синдикални организации КНСБ и КТ Подкрепа в най-голямата болница в Старозагорска област решиха да предприемат всички позволени от закона действия, ако до 28 май т.г. не получат отговор или не бъдат поканени на отлаганата близо два месеца среща със здравния министър, за да изразят своето несъгласие за сливането с Университетска болница, пише вестник Старозагорски новини. Тогава лидерът на КНСБ д-р Атанас Бадов прочете изпратеното на 19 май отворено писмо до министър Атанасова, което гласеше: Тъй като имаме основателни съмнения, че подаваната към Вас информация е модифицирана и тенденциозно филтрирана, Ви молим за изключително спешна среща. Смятаме, че ни дължите такава поради факта, че неколкократно сте приели и изслушали противоположната страна. Тези Ваши действия ни карат да правим нежелани от нас заключения за предпочитания и толериране на Университетска болница. Персоналът е силно разтревожен и от обявената точка в дневния ред на насроченото за 20 юни 2012 година общо събрание на МБАЛ - АД за обединение.

На предстоящата среща медиците от Киркович ще търсят и отговори на основните въпроси: Какво основно налага промяната на статуквото, с какви аргументи и поради какви причини? Ако бъде направена такава промяна, до какво води тя - до подобряване на здравното обслужване на населението или до съсипване на МБАЛ? И дали причините за промяната не се свеждат до апетити към сградовия фонд на МБАЛ Киркович?

Още новини