Начало Новини Актуално Протестът в Павелбанско стигна до МРРБ. Прокуратурата ще проверява дали е нарушен законът при блокадата на пътя Казанлък

Протестът в Павелбанско стигна до МРРБ. Прокуратурата ще проверява дали е нарушен законът при блокадата на пътя Казанлък - София

Актуално

Протестът на жителите на четири села - Асен, Горно и Долно Сахране и Скобелево, които в понеделник блокираха за 10 минути пътя за София, е предизвикал реакцията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вестник Старозагорски новини научи, че е изискана справка от Агенция "Пътна инфраструктура" за спряната реконструкция на път II-56, за свършеното до момента и за най-разбития 6- километров участък, който породи протеста. Най-вероятно спешно ще се търсят средства за ремонта, тъй като стотината жители, излезли да блокират пътя, се заканиха, че след две седмици отново ще има гражданско неподчинение.
В публикацията си от 29 юни вестник Старозагорски новини отрази подробно протеста и коментарите на недоволните жители от четирите села, които ежедневно са принудени да преминават през пепел, дупки с размери на ями, огромни трапове и възвишения от кал. Че заради лошото състояние на пътя са спрени автобусите между Горно и Долно Сахране, а пътуващите за Скобелево са принудени да минават по черни селски пътища. И още - че спряната реконструкция е за отсечка с обща дължина 35.8 километра и е на стойност 14.777 млн. лева. До момента са усвоени около 500 хил. лева, а финансирането е спряно преди парламентарните избори през миналата година.

Във връзка с публикацията в "Старозагорски новини", на 29 юни в Окръжна прокуратура е образувана преписка за нерегламентираното 10-минутно блокиране на пътя за София, за което Областно пътно управление не е дало разрешение. Проверката е изпратена по компетентност в Районна прокуратура - Казанлък.

Още новини