Начало Новини Актуално Протестът срещу цените на горивата - рехав и вял

Протестът срещу цените на горивата - рехав и вял

Актуално

Протестиращите срещу високите цени на горивата в Стара Загора вчера се побраха в осем автомобила и един мотоциклет. Въпреки това те преминаха в мирно шествие по маршрута от паркинга до Техномаркет "Европа" в кв. "Железник" по бул. "Цар Симеон Велики", ул. "Хаджи Димитър Асенов", бул. "Славянски" и бул. "Никола Петков" до бензиностанцията на "Лукойл". Там те заредиха гориво за 11.50 лева в жълти стотинки, събрани предварително в буркан.

Според Владимир Митев, председател на Гражданско сдружение СИЛА в града, организатор на протестите, една от причините са слабия интерес е отпускарският период. Освен това, за да се включат в шествието, участниците трябва да заредят колите си, а и при движение с ниска скорост разходът на гориво е по-голям. В следващите дни ще започне подписка срещу високите цени не само на горивата, съобщи в аванс Митев. По думите му следващите протести ще бъдат по-масови и по-добре организирани, пише вестник Старозагорски новини.
"Тук съм не само заради високите цени на горивата, а заради ниския стандарт на живот у нас. Със средната заплата за региона от 400 лева е трудно - и сметки да се платят, и ежедневни разходи, и кола да караш. Ние подкрепяме действията на правителството спрямо "Лукойл", защото това е първата крачка към премахване на монопола. Очакваме решителни действия, не само по отношение на горивата", сподели Денимир Станчев.
Думите му подкрепиха и другите участници в шествието. Те смятат още, че правителството може да въздейства и цените на горивата да се намалят, за да съответстват на заплатите у нас. А едно такова намаление ще се отрази и на цените на всичко останало, добави младеж от групата.

Още новини