Начало Новини Актуално Протест на майките в Казанлък

Протест на майките в Казанлък

Актуално

Протест срещу нерешените проблеми на детските надбавки организираха на 1 октомври майки от Казанлък. Събраха се около двадесетина с детски колички пред затворената сграда на Общината.

Пред няколко празни бурканчета от детски пюрета, пълни с камъчета като символ на безотговорното отношение на държавата към децата на България, младите жени започнаха събирането на подписи, които да станат част от националната подписка с искане за по-високи детски добавки. Сред исканията им бяха и да отпадне прагът от 350 лева, при който се заплащат детски добавки, и такива да имат право да получават всички деца на България, пише вестник Старозагорски новини.
"Във Фейсбук инициативата "Децата на България" ни подкрепиха повече от 400 майки, а 200 заявиха, че ще присъстват. Сега нямаме и 20 - не без огорчение заяви Десислава Колева, една от участничките в протеста. - Говорим си много по кафенета и градинки, а като стане дума да се организираме и да покажем, че не може повече така, сме малко", гневеше се младата майка на две деца - 5-годишна дъщеря и 5-месечно бебе.
Протестът бе уважен само от един общински служител - Евелина Костова, началник-отдел "Социални дейности, екология, земеделие и спорт". Тя обясни на майките какво могат да направят, за да бъде придвижено искането им до висшестоящите институции. Самите майки обещаха да продължат дискусиите помежду си в цялата страна, с цел ефективен финал на техните протестни действия и искания.

Още новини